Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
Najjemnejšie praclíky aké ste kedy jedli
Na praclíky budeme potrebovať:
250 g hladkej múky
250 g masla (pôvodný recept bola Hera)
150 g tvrdého syru, dala som čedar, pôvodný recept Emental
1 celé vajíčko
na špičku lyžičky sóda bikarbóna (pôvodný recept prášok do pečiva, ale ten mi nerobí dobre)
1 kávová lyžička soli
Maslo si pred prácou necháme zmäknúť, syr nastrúhame na jemno, všetky ingrediencie spolu zmiešame do maslového cesta.
Ja som všetko dala do mixéra a pekne vypracovala.
Spracované cesto necháme postáť v chladničke, bude sa nám s ním lepšie pracovať.
Plech som si vystlala papierom na pečenie, papier si predtym trošku navlhčím vodou.
Na vaľkanie cesta som použila silikónovú plochu alebo dosku na cesto.
Praclíky vykrajujem vytláčacou formičkou na praclíky. Praclíky pred pečením potriem s maslovačkou alebo pierkom jemne osoleným žĺtkom.
Piekla som ich na 160C cca 10 minút, najlepšie sú keď sú ešte bledučké, vtedy sú naozaj krehké.
Táto dávka je polovičná a vyšli mi z nej 3 plechy
Dobrú chuť