Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 85 € a máte dopravu ZADARMO
Novinky
19.10.2021
Recyklujeme obaly
Prečo používame už raz použitý obalový materiál? Z jednoduchého dôvodu, snažíme sa recyklovať a obalový materiál použiť ešte raz. Samozrejme ak použit... čítať celé
14.04.2021
Neustále sa pre Vás rozširujeme
Vitajte u nás, vážime si každého jedného zákazníka. Tak ako rastie množstvo našich spokojných zákazníkov, tak sa rozširujeme i my rozličným sortiment... čítať celé
26.12.2020
Prajeme Vám pohodové sviatky
Ďakujeme vám za priazeň a nákup u nás, veríme, že sa opäť "stretneme" pri ďalšej objednávke v novom roku 2021. I keď náš eshop vznikol na sklonku roka... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
Blog
08.07.2022 Recepty
Plnené čokoládové muffiny
Plnené čokoládové muffiny je možné naplniť úplne hocičím, čo ľúbite. V mojom dnešnom recepte budú plnené nutelou a čučoriedkami čítať celé
07.07.2022 Recepty
Najjemnejšie praclíky aké ste kedy jedli
Som rada, že som narazila na tento recept, praclíky sú jemné a ľahodné čítať celé
17.05.2022
Vitajte v mojom eshope a cíťte sa tu príjemne
Vitajte v mojom eshope a cíťte sa tu príjemne. Na Vaše otázky rada odpoviem na email kmullerova@centrum.sk alebo edomaceinfo@gmail.com. Tovar pre Vás ... čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.

Facebook
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Najjemnejšie praclíky aké ste kedy jedli
07.07.2022
Recepty

Najjemnejšie praclíky aké ste kedy jedli

Na praclíky budeme potrebovať: 

250 g hladkej múky

250 g masla (pôvodný recept bola Hera)

150 g tvrdého syru, dala som čedar, pôvodný recept Emental

1 celé vajíčko

na špičku lyžičky sóda bikarbóna (pôvodný recept prášok do pečiva, ale ten mi nerobí dobre)

1 kávová lyžička soli

 

Maslo si pred prácou necháme zmäknúť, syr nastrúhame na jemno, všetky ingrediencie spolu zmiešame do maslového cesta. 

Ja som všetko dala do mixéra a pekne vypracovala. 

Spracované cesto necháme postáť v chladničke, bude sa nám s ním lepšie pracovať. 

Plech som si vystlala papierom na pečenie, papier si predtym trošku navlhčím vodou.

Na vaľkanie cesta som použila silikónovú plochu alebo dosku na cesto.

Praclíky vykrajujem vytláčacou formičkou na praclíky. Praclíky pred pečením potriem s maslovačkou alebo pierkom jemne osoleným žĺtkom. 

Piekla som ich na 160C cca 10 minút, najlepšie sú keď sú ešte bledučké, vtedy sú naozaj krehké.

Táto dávka je polovičná a vyšli mi z nej 3 plechy

Dobrú chuť

 

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
https://www.heureka.sk/direct/dotaznik/export-review.php?key=df8c489dbb92e1ff1826cb98df06be0fKatalóg internetových stránok